Duurzaam en circulair

Ontdek de kracht van duurzaamheid en circulaire economie in moderne bedrijfsvoering. Hoe de regelgeving op het gebied van ESG (Environmental, Social en Governance), zoals ESRS (Environmental, Social en Regulatory Standards) en CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) kan bijdragen aan het doorgroeien naar een duurzame onderneming of organisatie. Wij helpen jou te starten om deze principes te integreren in de bedrijfsvoering om te bouwen aan een duurzame toekomst en meerwaarde te creëren voor jouw klanten, medewerkers en de samenleving.

1. Nulmeting

Klanten en belanghebbenden hechten steeds meer belang aan de impact van bedrijven op de maatschappij en het milieu. Het is daarom belangrijk om te laten zien welke bijdrage jouw bedrijf levert aan een betere toekomst.

Als bedrijf wil je transparant zijn over jouw inspanningen op het gebied van milieu, maatschappij en governance. Daarom is een nulmeting belangrijk: als je weet waar je staat, kun je werken naar het volgende doel.

2. Koers bepalen

Het bepalen van de juiste koers is cruciaal voor het succes van een organisatie, zowel op het gebied van energiemanagement als circulariteit. Door strategische doelen te kiezen en de bijbehorende acties te initiëren, werk je gericht aan het creëren van meer toegevoegde waarde voor bestaande en nieuwe klanten.

3. Vernieuwen

Na het vaststellen van de koers worden concrete acties uitgevoerd, afhankelijk van de gestelde doelen. Voorbeelden hiervan zijn het introduceren van energiebesparende maatregelen, het herzien van bedrijfsprocessen om meer efficiëntie te bereiken en het stimuleren van het hergebruik van materialen. Door deze acties systematisch uit te voeren en het lerend vermogen van de organisatie aan te spreken, zorgen we voor een succesvolle transitie naar een duurzame en klantgerichte organisatie.

4. Beoordelen

In sommige situaties is het verstandig of zelfs wettelijk verplicht om genomen maatregelen aantoonbaar te maken door middel van certificering, ook op het gebied van duurzaamheid.

Aan de hand van het B Corp keurmerk wordt getoetst of de  organisatie voldoet aan de geldende standaarden op het gebied van transparantie, duurzaamheid en sociale impact. Zo kan jij ervoor zorgen dat jouw bedrijf blijft voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaard op het gebied van duurzaamheid.

Direct contact opnemen