Organiseren, structureren en digitaliseren

We begrijpen dat het doorvoeren van veranderingen in organisaties niet eenvoudig is, en dat het vaak nodig is om oude werkwijzen en gewoonten los te laten. Daarom bieden we persoonlijke ondersteuning bij het toevoegen van klantwaarde en het kritisch evalueren van bedrijfsprocessen, om gericht te werken aan de gestelde doelen.

We begrijpen ook dat elk verandertraject uniek is voor een organisatie, en daarom werken we nauw samen met belanghebbenden om te zorgen voor een succesvolle transitie of digitaliseringsslag. Of we nu werken aan een vooraf opgesteld plan of voortdurende veranderingen doorvoeren, we werken altijd met vier kernvragen om ervoor te zorgen dat we de juiste veranderingen doorvoeren die bijdragen aan de toekomst van jouw organisatie.

1. Waar lig je wakker van?

Hierbij gaan wij dieper in op de reden van de verandering en de noodzaak om te veranderen. Anders gezegd; waarom moet een verandering worden doorgevoerd?

2. Wat is het vertrekpunt en einddoel?

Het bepalen van het vertrekpunt en de gewenste toekomstige situatie van de organisatie is cruciaal. We beoordelen de huidige situatie en bepalen welke stappen er genomen moeten worden om de gewenste verandering te realiseren. Zo bouwen we de benodigde bruggen tussen huidige en toekomstige situatie.

3. Wie zijn de belanghebbenden?

Op dit moment maken we een analyse van de stakeholders en hun rollen, om zo de deelnemers aan het veranderteam te kiezen.

4. Hoe gaan we de verandering realiseren?

Nu kiezen we de vorm en maken we concreet welke acties we gaan ondernemen om de toekomstige situatie te realiseren. Dit is een belangrijke fase die nauwkeurigheid vereist om gericht te kunnen werken aan de verandering en de gewenste toekomstige situatie.

Om ervoor te zorgen dat iedereen betrokken blijft en we successen kunnen vieren, plannen we tussentijdse evaluatiemomenten in. Hierbij kijken we ook of we eventueel bij moeten sturen. Na afronding van het verandertraject nemen we de tijd voor een eindevaluatie, waarbij we open en eerlijk terugblikken op het verandertraject. We kijken hierbij niet alleen naar wat goed ging, maar ook naar wat beter had gekund. Op deze manier zorgen we ervoor dat we blijven leren en groeien.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we jouw organisatie kunnen helpen bij het succesvol doorvoeren van veranderingen en het behalen van duurzame resultaten.

Direct contact opnemen